Nyt on jo aatonaatto. Eilen kävimme hautausmaalla. Veimme jo kynttilät kun on jo pyhäistä aikaa. Käymme kuitenkin aattoiltana hautausmaalla ja viemme silloin uudet kynttilät. Silloin pimeällä on siellä oma tunnelmansa ja sitten matkalla on yksi talo, jonka pihalla on joka vuosi yli sata lyhtyä. Sentähdenkin moni lähtee silloin ajelulle. Saa nähdä vieläkö jaksavat, viime vuonna olivat jo miettineet onko liian suuri urakka.
Marketta ehdotti, että pyydetään Juha mukaan niin pääsee hänkin. Minulla ei ole kuin yksi hauta, nimittäin minun äiitini ja isäni hauta. Se on Monnan hautausmaalla. Juhalla on siellä hänen äitinsä ja tätinsä haudat. Kävimme myös vanhalla hautausmaalla, kun siellä on Juhan isän, vaimon ja pienenä kuolleen tyttären haudat.
Marketta kutsui meidät sitten heille syömään ja saunaan. Elisa kuskasi meidät sitten illalla kotiin. Meni päivä mukavasti.

Kirkossa oli tänään Kauneimmat joululaulut messu. Minua kiinnosti, että millainen se mahtaa olla. Se oli ihan mukava. Ne joululaulut, jotka oli vihosta valittu sopivat oikein hyvin. Virsikirjasta ei siis laulettu yhtään virttä. Se oli jonkun uusi keksintö, en tiedä onko jossain muualla sellainen ollut.
Tiesin, että Juha on myös siellä, hän on käynyt kirkossa Leena S:n kyydilla. Leena oli tänään ihan töissä siellä, oli yhtenä ehtoollisen jakajana. He olivat sopineet, että menevät kirkonmenojen jälkeen baariin kahville ja pyysivät minut mukaan. Juha tulikin sitten sieltä meille eikä mennytkään kotiin. Söimme äsken ja nyt Juha nukkuu.
Pitää laittaa pieni lisäys. Minulta kysyttiin, että missä olimme kahvilla. Kun sitten vastasin, että siinä torin varrella. Seuraavaksi kuulin, että kuinka kirjoitit baarissa vaikka olit Rauman hienoimmassa kahvilassa. Se oli siis Café Sali. Siellä on vähän sellaista kansainvälistä tunnelmaa, kellotkin on Pariisin ja New Yorkin ajassa. En ole koskaan ennen ollut siellä, vaikka on ollut jo monta vuotta ja ihan lähellä. Nyt korjaantui sitten sekin asia.

Tuo kuva on otettu 26.10.2012 minun parvekkeeltani. Se oli silloin, kun tuli yllättävä lumipyry. Se lumi sitten kyllä suli pois.