En voi oikein ymmärtää, että kun juuri oli talvi, joka ei meinannut loppua ollenkaan niin nyt onkin jo vapunaatto. Nuorenpana ihmettelin, kun vanhat ihmetteli ajan kulumista. Minun mielestäni silloinkin  aika meni nopeasti. Täytyy kyllä nyt myöntää, että menee vanhalla vielä nopeammin.

Tänään olen ollut ihan yksin koko päivän. Aamulla kävin lenkin kautta kaupassa ja iltapäivällä vein roskat kiertäen korttelin. On oikein hyvä ulkoiluilma.

Kun olin pieni niin ei ollut vielä mitään mukavuuksia. Ei ollut vesijohtoa, vaan naapurin kaivosta haettiin vesi. Ei olut sähköhellaa, kaikki keitettiin puuhellalla. Eikä kaupassa ollut eineksiä eikä valmisruokia. Meidän äiti oli koko ajan töissä. Siinä oli paljon hommaa, että ehti kaiken tehdä. Muistan, kun erääseen taloon ostettiin kylän ensimmäinen pulsaattoripesukone. Mekin kävimme sitä katsomassa ja niinpä meille ostettiin toinen. Senjälkeen usein vappuna, kun oli ylimääräinen vapaapäivä niin pestiin pyykkiä. Minun hommani oli se, että kiersin kammesta niitä kumiteloja, joiden välistä äiti laittoi pyykit. Ehdin silti ulos ilmapallon ja vappuviuhkan kanssa toisten lasten kanssa. Silloin tuntui paljon enemmän vapulta kuin nyt.

Pitäisiköhän lähteä Ganalin Helmen lakitusta katsomaan, kun on niin kaunis ilmakin. Joku raukka heitetään myös kylmään kanaliin.

Hyvää vappua kaikille!