Luen parhaillaan Eunsun Kimin kirjoittamaa kirjaa "Pohjois-Korea- yhdeksän vuoden pakomatka helvetistä". Sen on kirjoittanut nuori nainen, joka äitinsä ja siskonsa kanssa on 1990- luvulla tehnyt pakomatkan pois Pohjois-Koreasta. Ensin he yrittivät Kiinaan, mutta sieltä tosi kurjuudesta heidät palautettiin. Vihdoin he pääsivät kurjuuksien jälkeen Etelä-Koreaan, jossa nyt asuvat. Olen nyt kirjan lukemisessa noin puolivälissä, etten kaikkea vielä tiedä, mutta se täytyy sanoa, että ihmiset voivat olla julmia. Ja vielä nykyaikana. Ja kuinkahan paljon on kaikkea tälläistä julmuutta mistä emme mitään tiedä, emmekä osaa ajatella olevankaan. Onneksi Suomessa ovat olot hyvät vaikka usein purnataan ja moititaan.

Lukuvuoroa on odottamassa Natascha Kampuschin kirjoittama "3096 päivää".Se on kertomus 10-vuotiaan koulutytön sieppauksesta koulumatkallaan ja hänen vankinaolostaan. Tämä sieppaus tapahtui 2.3.1998 ja hän onnistui pakenemaan 23.8.2006. Eli tämäkin on ihan tositapahtumista kertova kirja.

Sitten on vielä Kate Atkinsonin "Ihan tavallisena päivänä". Se on dekkari ja romaani. Että se ei ole totta, mutta odotan jännää lukukokemusta.

Toki sitten pitää olla kevyttä välillä. Sitä varten minulla on taattua laatua eli Mauri Kunnaksen "Herra Hakkarainen harrastaa". Minun mielestäni Mauri Kunnaksen kirjat ovat mainiota luettavia.

IMG_1813-normal.jpg