Eilen oli tilhiparvi pihalla. Ei niitä varmaankaan enää toista kertaa tänä syksynä näe. Yleensä ne syövät yhtenä päivänä pihlajat tyhjiksi, kun tulevat isoina laumoina. En kyllä huomannut päivällä katsoa, että olivatko kaikki marjat jo syöty.

Viiime viikolla katselin Marketan luona siihen pieneen metsikköön, joka näkyy olkkarin ikkunasta. Siellä on aika monenlaisia puita ja on myös pihlajia. Niissä oli paljon lintuja, ainakin 8 - 9 erilajista. En minä tunne kuin tavallisemmat linnut. Varpusia, talitiaisia, keltasirkkuja, pari rastastakin oli ja sitten niitä joita en tunnistanut. Siellä oli oikein kaunis punarintainenkin lintu. Sen tiedän ettei se punatulkku ollut, mutten tiedä mikä oli.
Se on harmi, kun silloin tipulassakin, kun luettiin lintuja niin tunnistaminen kävi parhaiten niiden lintujen jalustoista, kun ne oli enemmän erilaisia kuin linnut. Ei tälläistä varmaan olisi saanut tunnustaa, mutta niin se oli.

Tänään kävin Marketan luona ja kun siinä koirien kanssa olin olkkarin sohvalla katselin samalla pihalle. Marketta oli viikonloppuna vienyt sinne talipalloja ja Siellä kävi valtavasti talitiaisia. Katselin ensin ihmeissäni, kun ne olivat niin pieniä. Selvästi tämän kesän poikasia. Mutta kyllä sitten aina välillä joku isompikin kävi siinä syömässä. Menin sinne joskus ennen yhtä ja taisin neljän aikoihin lähteä kotiin ja koko ajan niitä kävi. Varmaan maistui hyvältä.

Sade loppui tänään joskus aamupäivällä. Pilvistä kuitenkin oli, mutta tuntui kivalta, kun ei satanut.