Nyt on niin kauniin näköistä, kun katsoo ulos ikkunasta. Aurinko paistaa ja lämpöasteita on 15. Eilisen ilman jälkeen tuntuu kivalta. Eilen satoi melkein koko päivän ja iltapäivällä oli sellainen aika pitkä sadekuuro, etten muista koska olisi ollut. Kun ikkunasta katsoi niin näytti siltä kuin joku olisi kaatanut saavilla vettä. Kadulla vesi virtasi niinkuin olisi ollut pieni joki.

Ihminen on mukavuudenhaluinen ja laiska. Tai ainakin minä olen. Nyt kun otin alkukesällä pyörän käyttöön niin en enää lähde mihinkään kävellen. Marketan luokse on runsas kilometri ja monta vuotta olen sen kulkenut kunnon takia kävellen. Mutta nyt nappaan pyörän ja poljen sinne. Talven tullen sitten siirryn kävelemään, kun en aja liukkaalla lumikelillä ollenkaan. Muuten nautin todella ulkona liikkumisesta, kun viime talvi oli niin vaikea.

Menen puolenpäivän aikoihin Marketan luo ja pissatan koirat. Sitten rapsuttelen niitä ja laitan lohen uuniin ja keitän perunat. Marketta kraavasi Ollille palan lohta, kun se on hänen herkkuaan. Hennikin taitaa tänään päästä samoihin aikoihin kuin Ollikin. Sitten syömme yhdessä. Uunilohi on yksi minun suosikkiherkuistani. Elisa pääsee myöhemmin ja voi olla, että on autokoulu ettei tule suoraan kotiin. Hän on pari kertaa ollut teoriatunnilla muttei vielä ole ajotunteja ollut. Ei ole vielä mitään kiirettä, kun vasta lokakuun lopulla on synttärit.

Kyllä kaunis auringonpaiste piristää.