Tein jo pienen aamulenkin ja ulkona on oikein kaunis ilma. Aurinko paistaa eikä tuulekaan. Kyllä sitä täytyy johonkin lähteä. Kaksi kulkuettakin menee tästä ihan parin risteyksen päästä. Ensimmäinen alkaa kahdeltatoista ja se on moottoripyöräkulkue. Se on hienoa katseltavaa. Hienoja pyöriä ja paljon. Toinen on puoli yhdeltä ja se on Poikasoittokunnan kulkue. Se on jo oikein perinne, marssivat jo silloin kun minä olin lapsi. Motskarin ovat olleet vasta muutamana vuonna. Ne molemmat kulkueet ovat mielestäni ihan sopivia kauniin vappupäivän ohjelmaksi.

Illalla kuudelta on kirkossa kristittyjen yhteinen vappujuhla. Siellä on luterilaisten lisäksi osallistujina myös helluntailaiset, vapaakirkkolaiset ja pelastusarmeijalaiset. Kirkko on silloin aika täynnä. Sinne ajattelin myös mennä.

Ei tätä nopeaa ajan kulumista voi ymmärtää. Juuri oli pääsiäinen, nyt on jo vappu melkein mennyt ja kohta on äitienpäivä. Muksut jo odottavat kesäloman alkua ja itse vaan ihmettelee mihin se aika niin nopeasti menee, kun ei edes mitään tule tehtyäkään. Päivät vaan lipuu ohi aina vaan nopeammin ja nopeammmin.