Olin eilen kaupungin järjestämällä kiertoajelulla entisen maalaiskunnan vanhimmilla alueilla. Menimme ensin Unaja, Voiluoto, Anttila suuntaan ja oppaamme kertoi,että niistä joku mainitaan jo 1300- luvulla ja joku toinen 1400- luvulla. En tietenkään enää muista mikä oli miltäkin vuosisadalta, mutta vanhaa  on ja entistä merenpohjaa. Ajelimme suurinpiirtein koko matkan vanhoja pieniä teitä pitkin. Oli siellä sellainenkin tie, jonka nimi oli Taantumuksentie. 
Kävimme myös Noitajärven rannalla. Se oli oikein pieni. mutta hieno uimaranta ja kaupungin sauna siellä oli.
Sinne menimme näin pientä tietä pitkin

Sitten oli vielä ainakin Vermuntila, Vasarainen, Nihattula, Tarvola ja Kourujärvi. Ajelumme kesti kaksi tuntia ja oli oikein mielenkiintoinen ja kiva.
Kesällä oli kaksi ajelua toinen kaupungin uusilla asutusalueilla ja toinen suurinpiirtein samanlainen kuin tämäkin. Kuitenkin kun maalaiskunta on minulle ihan vierasta aluetta ja silloin oli kesä ja nyt oli syksy niin maisemat oli ihan eri näköisiä.
Laitan vielä toisenkin kuvan pienestä ja vanhasta tiestä.

Nämä ajelut on kaupunkimme 570-vuotisjuttuja, mutta opas sanoi, että ovat olleet n iin tykättyjä, että voidaan ehkä ensi kesänäkin järjestää jonkinlainen kiertaojelu.

Tänään sattui sellainen tapaus, että pappi sai lievän sairaskohtauksen ja joutui jättämään saarnan hiukan kesken, mutta kyllä hän sitten hetken levättyään ja vettä juotuaan tuli senverran paremmaksi, että suoritti palveluksensa loppuun. Ihan hyvin kaikki sujui ja tiesin, että seurakunnan joukossa oli ainakin yksi lääkäri, että jos olisi  tullut kova hätä niin olisi apu ollut lähellä. Tämä lääkäri oli sama, joka joskus kirjoitti minulle lähetteen varpaastani sairaalaan. Minulle tehtiin sitten siellä oikean jalan peukavarpaaseen uusi nivel.