Olen tässä miettinyt erästä puhelinsoittoa, jonka sain viime viikolla. Ääni tuntui nuoren miehen ääneltä, erittäin innokas myyjä. Ei paljon ehtinyt väliin sanoa mitään. Myi jotain sellaisia tabletteja, joista saa kaikki vitamiinit, hivenaineet ja antioksidantit ja kaikki muutkin aineet mitä ihminen ikinä tarvitsee. Kun sain väliin sanottua, että en ole kiinnostunut, koska haluan saada tarvitsemani normaalista ravinnosta, enkä halua ottaa mitään ylimääräisiä tabletteja. Hän oli ihan ihmeissään ja tuli taas pitkä litania kuinka helppoa se on kun ottaa vaan tabletin eikä tarvitse syödä hedelmiä eikä vihanneksia, kun ei niitä kuitenkaan kukaan syö niin paljon kuin pitäisi. Hänen mielestään jo 250 grammaa oli liikaa saati sitten puoli kiloa. Hänen mielestään kukaan ei syö niin paljon ja on niin helppoa, kun ei tarvitse miettiä syökö terveellisesti. Ja nämä on jotain uusia tabletteja, joita ei vielä edes saa kaupasta, myydään ainoastaan puhelinmyynnissä. Ja hän on kuulemma saanut monta kiitossoittoa asiakkailta, jotka eivät ensin ole meinanneet ostaa ja hän kertomalla tablettien tehon sai kokeilemaan, kun myytiin puoleen hintaan. En meinannut millään saada uskomaan, että en sittenkään osta. Ajatteli varmaan, että mikä jököpää, kun ei mene lankaan.

Lääkäritkin puhuu terveellisen ruokavalion ja liikunnan puolesta ja mielestäni ovat aivan oikeassa. Nämä tälläiset soitot saavat jotkut tekemään toisin. Onhan se helpompaa ei tarvitse edes lenkille lähteä eikä syödä kunnon ruokaa. Ihmettelen, että näin saa Suomessa tehdä ja myydä tuollaisia tuotteita. Eikö ole kumma juttu?

Vihannekset, peruna, ruisleipä, hedelmät ja rasvaton maito kunniaan ja paljon liikuntaa. Se on terveellisen elämän ehto. Eikö totta?