Tänään on liputuspäivä. Mikael Agricola on syntynyt joskus noin 1510 eli yli 500 vuotta sitten. Minun isäni on syntynyt tasan 110 vuotta sitten. Heillä on siis yhteinen liputuspäivä koko Suomessa.

Isäni on käynyt sotaväen Viipurissa. Silloin sotaväki on ollut paljon pidempi aika kuin nykyisin, yli vuosi mutten muista kuinka isäni on sen sanonut. Sen aikaisin kulkuneuvoin ja loma-ajoin hän ei ole käynyt kertaakaan lomilla kotonaan sinä aikana.

Tässä sotilaskuvassa hän on Viipurissa

IMG_0761-normal.jpg

Kaksikymmentä-luvulla Viipuri oli vielä Suomen kaupunkeja. Silloin on määrätty aika kauas sotaväkeenkin, kun täältä Länsi-Suomestakin Viipuriin asti. Eikä silloin ole nämä matkustamisetkaan sujuneet niinkuin  nyt.

Eilen oli pitkästä aikaa taas CC. Pääsiäisen takia jäi 2 kertaa pois. Vein nyt 10 peitonlappua. Oli kiva taas siellä, kun me olemme kaikki niin tuttuja keskenämme.

Aamulla oli 8 astetta pakkasta eikä kaikki nyt viikonlopun aikana tullut lumikaan ole vielä sulanut. Aurinko paistaa kauniisti pilvettömältä taivaalta. Menen tänään taas Pyynpäähän. Siinä tulee samalla kivasti ulkoilua.