Tänään oli taas muistikoulu. Sinne tuli nyt mukaan yksi tuntemani Liisa, joka oli syksyllä käynyt muistikoulua ja tuli nyt jatkamaan. Me olemme Liisan kanssa fb-kavereita.

Aamulla oli pakkasta - 23 astetta ja nytkin vielä on - 20 astetta. Nyt on oikein kylmä itätuuli. Opettajamme sanoi, että oli jostain lukenut, että se oli niin kylmää, että ilma oli samanlaista kuin olisi ollut 35 astetta pakkasta ilman tuulta.

Ensin hiukan juttelimme päivän uutisista ja sitten meillä oli päässälaskutehtäviä. Niistä minä tykkäsin. Koulussakin matikka oli lempiaine ja päässälaskutunnit ja päässälaskukokeet olivat minun lempituntejani. En kuitenkaan tuolla kertonut sitä, koska se herättää aina ihmettelyä ja pahennusta kuulijoissa. Ei sitä monikaan ymmärrä.

Sitten oli luentoa rentoutuksesta ja siitä kuinka tärkeää se on. Se laskee jopa verenpainetta ja pitäisi sen sitten parempana olona vaikuttaa muistiinkin. Senjälkeen meillä oli puolen tunnin rentoutusharjoitus. Sentakia meidän piti nyt ottaa tyynykin mukaan. Muistin ottaakin. Kävimme siinä läpi lihakset päästä varpaisiin. Se on kumma, kun siinä tuli oikein lämmin olo. Pitäisi kotonakin tehdä sama juttu. Tälläiset vaan pakkaa jäämään ajatuksiin muttei toteudu.

Ensi kerraksi saimme kotitehtäväksi kirjoittaa paperille oma rauhallinen maisema. Vinkkinä siihen sitten, että miltä näytää, mitä värejä, ääniä, vuorokaudenaika, lämpötila. tuoksut, mitä koskettaa ja yksin vai yhdessä jonkun  kanssa. Se on tosi hankala juttu. En koulusskaan tykännyt ainekirjoituksesta.

Käyn tänään vielä Marketan mukana kaupassa. Ostan kaikki raskaat ostokset niin Marketta tuo minun laukkuni sitten kotiin.