Olen lukemassa Kirsti Ellilän kirjaa Pappia kyydissä. Se on siis ihan viihteellinen romaani, jonka päähenkilö on papinrouva Matleena. Siinä puhutaan paljon Timoteus-säätiöstä ja sen eri yhteisöistä. Nythän on oikeasti Suomen Luther-säätiö, joka on perustanut varmaan jo yli kaksikymmentä yhteisöä eri puolille Suomea. Luther-säätiö on perustettu 1999. Kirjassa on siis aika ajankohtainen ja todellisuuteen perustuva juoni. Ellilä on kirjoittanut myös jatkon tähän nimellä Pelastusrenkaita. Se on minulla jo lainassa, että voin heti, kun pääsen tämän kirjan loppuun jatkaa siitä. Tätä ensimmäistä olen ainakin lukenut ihan ahmien.

Ja mainitsemani yhteensattuma. Viime sunnntaina kuulin ja viikolla luin Länkkäristä, että tänne perustetaan olikohan se nyt Maria-yhteisö ja se aloittaa toimitansa helmikuussa. Yhteisö toimii lehden mukaan itsenäisenä.

Aamulla oli 10 astetta pakkasta ja nyt on 8 astetta. Eikä tuulekaan ja aurinkokin paistaa. Täytyy Tarvajärven sanoin pakottaa itsensä :" Ylös, ulos ja lenkille!"