Eilen oli elokuun viimeinen päivä. Minä pääsin koko päiväksi Luodolle virkistyspäivään. Se alkoi jo aamulla klo 10.00. Alkuhartaus, raamattupiiri ja ruoka (kalakeittoa lisukkeineen ja jälkiruuaksi rahkaa olisikohan ollut vadelmaa). Senjälkeen vapaa aikaa. Minäkin kävelin siellä parin kaverin kanssa ja istuimme välillä penkeillä ja keinuilla.

Laiturilta oli ihan rannassa tämän näköistä

IMG_1154-normal.jpg

Kauemmaksi katsottuna näytti tältä

IMG_1156-normal.jpg

Ihan avomerelle asti siitä näkyi. Oli tosi kauniit maisemat.

IMG_1150-normal.jpg

Seuraavaksi ohjelmassa oli liikuntaa kaiken ikäisille. Minäkin osallistuin mölkkykisaan meidän joukkueessamme. Siellä oli Turusta, Laitilasta ja Raumalta kustakin 1 joukkue ja Porista 2 joukkuetta. Ja me voitimme. Hyvä me!

Kahvituokion jälkeen oli selostus luterilaisista virsitä ja samlla lauloimme myös niitä. Seuraavaksi oli naisten sauna ja uinti ja miesten grillaus ja sitten päinvastoin.

Makkaran kanssa oli salaatteja ja sämpylöitä ja juomana maitoa, vettä ja mehua. Minä olin tyytyväinen, kun oli maitoakin, kun sitä ei aina ole tälläisissä paikoissa. Ja se on minun ehdoton lempijuomani joka tilanteessa.

Sitten oli loppuvirsi ja kotiin.

Ennenkuin olin kotona Marketta soitti, että he alkavat  grillaamaan ja hakevat minut jos haluan. Grillaamisen jälkeen katsovat elokuvan. Tottakai menin vaikka aika täynnä olin, mutta maistelin kuitenkin kun heillä oli kaikkea muuta muttei makkaraa. Oli herkullisia kanapihvejä ja juustoa ja leipää.

John Boyne on kirjoittanut kirjan "Poika raidallisessa pyjamassa" ja siitä on tehty elokuva, jonka me katsoimme. Hennillä on ollut koulutehtävänä lukea tuo kirja ja hän halusi katsoa onko elokuva paljon erilainen. Jossain kohtaa oli hiukan erilaisesti, muttei sanottavasti. Se oli oikein mielenkiintoinen ja koskettava kirja. Kertoo natsi-saksan ajasta. Ja kaksi pientä poikaa päähenkilöinä. Toinen juutalainen ja toinen korkea-arvoisen sotilaan poika. Pojat ystävystyvät, vaikkei muut sitä tiedä. En nyt kuitenkaan kerro enempää, jos joku vaikka haluaisi lukea kirjan tai katsoa elokuvan.

Koirat siinä sitten olivat vieressä minun turvissani ja Liisakin pelkäsi aika paljon, kun venetsialaisampujat olivat jo liikkeellä.

Tänään on ollut oikein epävakaista, välillä hiukan paistaa aurinko ja välillä sataa ja aika reippaastikin. Pitäisi lähteä uloskin, mutta vähän kyllä laiskottaa, saa nyt nähdä kuinka käy. (Taidan valita jonkun lyhyen lenkin.)