Aattoaamulla Marketta tuli aamulenkillä Inkan ja Liisan kanssa minua vastaan ja olen ollut heillä koko päivän. Olemme syöneet erittäin hyvin ja jouluisesti. Teimme iltapäivällä kävelylenkinkin Marketta, Henni, Inka ja Liisa. Päivällä näimme, että ainakin kolme eri oravaa kävi pihalla syömässä pähkinöitä, eivätkä Inka ja Liisa haukkuneet enää niitä vaikka näkivät ikkunasta.

Alkuillalla meille kaikille tuli yllätys. Lahjat oli jo kuusen alla, mutta emme olleet vielä ehtineet jakaa niitä, kun Joulupukki soitti ja lupasi tulla käymään. Ei siinä pitkää aikaa mennyt kun hän saapui. inka haukkui ihan hirveästi Pukkia, mutta heti kun Pukki sanoi, että kuinkas Inka nyt noin haukkuu niin heti Inka rauhoittui ja juoksi Pukin luo tervehtimään. Joulupukilla oli viulu mukana ja hän soitti meille erittäin hienosti Sylvian Joululaulun. Heti kun hän alkoi soittaa niin Liisa ulvahti ja meni lujaa vauhtia yläkertaan, mutta Inka istui silmää räpäyttämättä sohvalla ja kuunteli lumoutuneena soittoa.

Kävimme koko porukka illalla myös hautausmaalla.

Olimme vielä Marketta,Elisa, Olli ja minä jouluyön kirkossa. Se alkoi yhdeltätoista. Kirkko oli ihan täynnä väkeä. Juhlallisuus kyllä vähän kärsi, kun kaikki ei sujunut oikein hyvin. Siellä oli esimerkikisi kolmella eri virsitaululla, jotka näkyivät siihen penkkiin kaikissa eri numerot. Ei kuitenkaan yhdessäkään oikeita numeroita. Alussa joku nainen huusi kovaääniseen yhden virren numeron. Sitten pappi sanoi pari kertaa ja tekstinlukija kerran ja sitten jäi sanomatta joku virsi. Kaksi suntioitakin oli töissä, muttei kumpikaan laittanut virsitauluihin oikeita numeroita.

Näin kirkkoreissulla Terhin ja hiukan juttelimme ja halasimme poislähtiessä kirkkopihalla.