Tänään on ollut parempi olo ja niinpä lähdin vähän ulos, kun on niin kaunis ilmakin, vaikka aika kylmä. Menin kahdeksitoista kanalin sillalle Valtakadun päähän, kun siitä tuli moottoripyöräkulkue. Se on nyt ajanut 10 vuotta vappuna. Aloitti aika pienestä, mutta joka vuosi aina enemmän ja enemmän. Ja motoristeja tulee kaukaakin. Nytkin oli vissiin Hesankin seudulta oikein paljon. Katsoin äsken Länkkärin sivuilta, että nyt olisi ollut melkein kuusisataa osallistujaa. Oli ne komeita. Oli vanhoja museopyöriä ja sitten oli sivuvaunullisia ja sellaisia joissa oli "nojatuoli" matkustajalla ja oli niinkin leveä, että mahtui kaksi rinnakkain. Motskarien perässä ajoi sitten museoautoja jonkun verran. 

Sitten puoli yhden aikaan samassa paikassa oli Poikasoittokunnan marssi. Soittajia oli siinä satakunta ja marssitytöt päälle. Vähän kävi marssityttöjä sääliksi, kun oli niin kylmä ilma ja heillä oli oikein lyhyet minihameet ja puserot oli edestä niin lyhyet, että näkyi napa. Aika monella oli napakoru. Minun tekee pahaa, kun katson napakorua. Muuten marssi oli hieno ja Pepekin oli vielä marssimassa. Hän on aloittanut nämä marssit niin, että ensi vuonna tulee viisikymmentä vuotta. Soittokunnan hän perusti jo aikaisemmin.

Näin siellä Ollin, Marketan ja Hennin, mutta Henni näki kavereita ja meni heidän kanssaan. Olli oli liian vähissä vaatteissa, kun oli niin kylmä tuuli. Hän on aina syönyt vappuna jäätelön ja nytkin piti ostaa. Oli kuitenkin niin kylmä, että valittiin paikaksi Hese, mutta se oli ihan täynnä ja niinpä sieltä ostettiin pehmis ja menimme meille syömään.

Nyt on ollut niin aurinkoinen ja kirkas päivä, että olen nähnyt neuloa sitä mustaa puseroa. Mittasin sitä siihen mallina olevaan ja siitä tulee ihan samanlainen ja kokoinen. Ihan hyvä, kannatti riistää ne pari kertaa.