Sain luettua tänä vuonna ilmestyneen kirjan "Maijan tarina". Tekijöinä ovat Johanna Hurtig & Mari Leppänen. Maija on sen heille kertonut. Se on siis tosi tarina siitä kuinka häntä on lapsena raiskattu useamman miehen taholta ja vuosikausia. Se on järkyttävää luettavaa. Ja tälläistä tapahtuu Suomessa vielä nykyaikana. Mietin sitä, että kuinka paljon perheissä mahtaa olla vaikkei raiskausta olisi niin ruumiillista ja henkistä väkivaltaa vaikka kaikki näyttäisi ulospäin hyvältä. Toivottavasti siihen saadaan korjausta aikaan.

Olen lukenut nyt myös ihan toisenlaisen kirjan. Sellainen nuortekirjailija kuin Väinö Riikkilä  on saanut oman nimikkoseuran. Se on toiminut jo 25 vuotta ja sen kunniaksi on tehty kirja. En olisi varmaan muuten viitsinyt lukea sitä, mutta siinä mainitaan niin paljon tuttuja nimiä ja on tuttujen ihmisten kuvia.

Kouluissa on kaikkia erilaisia tehtäviä ko. seuran puitteissa.

Kirjasta löytyy myös seuraava runo.

Siinä ovat tekijöinä Janina, Mari ja Elisa ja maininta 9 G eli heidän silloinen luokkansa. Tämä Elisa on meidän Elisa. Runo on kirjoitettu siis kolme vuotta sitten. Siinä on kyllä niin paljon minulle tuntemattomia sivistyssanoja, että pitäisi hakea sanakirja ymmärtääkseni runoa. Oli ihan jännä juttu nähdä se kirjassa.

Uskon ja toivon, että tämänkin seuran toiminta auttaa edes hiukan lasten ja nuorten oloja nykyaikana. Sillä on tarkoitus esim. lisätä lukuharrastusta ja olen sitä mieltä, että se on hyvä asia.

Tehdäänpä pieni lisäys tähän, kun sain tietää, että tehtävään kuului se, että siinä oli mahdollisimman paljon vierasperäisiä sanoja. Hyvin tytöt onnistuivat siinä. Kirjoitan vielä loppuun sen runon, koska kuvassa ei oikein  selvästi näy teksti joka kohdasta.

Virtuoosi

Minä olen virtuoosi,

sympaattinen, viisas, uusi.

Kirjoitin kerran eepoksen,

se oli deskriptiivinen,

tulos oli katastrofi.

Charmini kärsi kolauksen,

sain siitä anoreksia.

Minusta tuli idoli.

Olin atleettinen nainen,

maaginen militaristi.

Lopulta jouduin konkurssiin,

muutin periferialle.

Aloin laulaa balladia,

josta seuras dekadenssi.

Se oli suoraan draamasta.