Täällä on aina tapaninpäivänä ja toisena pääsiäispäivänä vanhan käsikirjan mukainen Jumalanpalvelus. Osallistun aina siihen jos vain mahdollista. Minusta se on niin juhlallinen ja rauhallinen tilaisuus. Siellä on käytössä Vanha Suomalainen Virsikirja. Siitä on tehty uusi painos eli on ihan tällä nykytekstillä. Minulla on myös äitini vanha virsikirja, joka on vanhoilla kirjaimilla.

Tänään Jumalanpalvelus alkoi virrellä no 84. Ensimmäinen säkeistö siitä kuuluu näin:

Mun silmän´ käten´ nostan Ain´ ylös mäkihin, Joist´ avun tiedän saavan Ja valon kaunihin; Sill´ Herra avun lainaa Kuin maan ja taivaan loi, Hän kuulee huuton´ aina, Ja suojell´ kyllä voi.

Vähän on sanoja muutettu pariinkiin kertaan nykyiseen käännökseen. Eläkkeellä oleva rovastimme Hannu Palmu oli pyydetty töihin ja avustajana oli nuori (noin vuoden pappina toiminut) pappimme Taneli Ala-Opas. Kirkossa oli tavallista enemmän väkeä, kun oli tämä erikoistilaisuus. Loppuvirtenä oli virren 361 säkeistöt 8-10. Viimeinen säkeistö kuuluu näin:

Kosk´ minä täältä lahden, Niin tule turvaksen´, Ja ota sielun´ tähdell´, Its´ tykös taivaaseen, Kussa sua iloisest´, Kanss´ enkelitten hyväin Ja joukoss´ kaikkein pyhäin, Kiitän ijankaikkisest´, Amen.

Tähän on hyvä lopettaa tämä päivä.

Viime joulukuussa oli näin komea auringonnousu.