Tänä syksynä on ilmestunut 3 mielenkiintoista kirjaa. Siis minulle mielenkiintoista.

"Rauman merkkirakennukset". Siinä on kerrottu 50 rakennuksesta, on vanhoja ja uusia ja eri puolilta kaupunkia. Ja paljon sain uutta tietoa niistä.

Sitten on "Paholainen baarissa". Siinä on rakennuksia, henkilöitä ja muitakin paikkoja. Tässä kirjassa oli paljon sellaisia paikkoja ja asioita, joista en ennen tiennyt mitään. Tämän kirjan kannessa on kuva Lammas-Martista.

Sitten vielä "Raumalaisveijarit muistoissamme", joka kertoo näistä vanhan ajan "kylähulluista". Siinä on kirjoitettu monesta sellaisesta, jotka minäkin olen tuntenut (en siis kuitenkaan ketään henkilökohtaisesti). Muksuna ja nuorena heitä näki aina kaupungilla. Oli Elon Aarne, joka soitteli haitaria ja joskus hänen kanssaan oli kaupungilla Mari, joka soitti viulua. Oli Tori-Topi, joka joskus ohjaili liikennettä. Nappi-Inkeri kiersi taloissa myymässä jotain pieniä tavaroita. Karstenin Onttu, joka soitti viulua ja taitavasti myös selkänsä takana. Luin tästä kirjasta, että hän oli joskus nuorena ollut silloisessa Sibelius-Akatemiassakin jonkun aikaa, mutta kun hän soitti korvakuulolta eikä nuoteista niin se loppui aika lyhyeen. Sitten vielä Satamapastori. Ei hän mikään pappi eikä hengellinen mies ollut. Osti vanhoja lehtiä ja kävi niitä laivoihin myymässä ja taisi jotain muutakin kauppaa tehdä. Siihen aikaan laivat viipyivät pitkän aikaa satamassa, että varmaan lehdetkin taisivat hyvin kauppansa tehdä. Lammas-Martti oli saanut nimensä lampaistaan. Ainakin äitinsä kuoleman jälkeen hän asui yhdessä lampaidensa kanssa. Eikä vissiin pessyt itseään eikä vaatteitaan. Oli siinä muistakin kuuluisuuksista kerrottu, mutta nämä oli sellaisia, jotka minäkin tiesin.



Oli mukava lukea niitä ja varmaan lainaan ne joskus uudestaankin. Nautin niin niiden lukemisesta ja katselusta.